Alla hjärtans dag!

Jag var på SeF Stockholms seriepub i dag, inte helt fel. :-) Har man ingen annan än sig själv att underhålla på Alla hjärtans dag så är det ju inte helt fel att gå på pub, äta gott och prata serier.

Mikael Sol var där och då kommer jag utsökt in på Babian.se ett fanzin på nätet som inte trycks. Jag frågade Mikael om de funderade på att trycka upp fanzinet på papper, och kanske ett samlingsalbum i framtiden, men planerna verkar inte vara så utvecklade än. Närmast ligger vad jag förstår Babian nr 6.

Babian är alltså ett elektroniskt fanzin med det uttryckliga målet att nå ny publik utanför den navelskådande massan av seriefans som jag själv som normalt är de som läser fanzin. Som sådant så stöder jag helhjärtat projektet. Ny publik och nya serieläsare vore inte helt fel att få fram. Det är ett sätt att få seriemediet mer spritt och lite mer uppskattat. Läser man serierna i Babian så förstår man också att det inte är en barnpublik man är ute efter utan den stora massan slösurfande tonåringar.
All heder åt Mikael Sol (som inte tycker att jag är en gubbe, bara nästan).

Läs Babian!

1 kommentar:

  1. Se där.. Babian nr 7 trycktes upp i en pappersupplaga. Riktigt trevligt. Jag såg den på SPX 07 och den rekommenderas varmt!

    SvaraRadera