SPX i retrospekt...

Jag borde egentligen ha bloggat lite på SPX dag två också... men nu blev det inte så. Tyvärr var söndagen vikt åt annat arbete.. Föreningsarbete mest, så jag fick lämna datorn hemma för att inte få för mycket packning. Vi hade Seriefrämjandets första årliga Fanzinpris att dela ut. Jag försöker övertala resten att döpa priset till "Hundvalpen", men, men...

Jag fick träffa och tala med Mike Diana - en trevlig upplevelse. Få serietecknare har drabbats hårdare än han av censur och bigotteri. Jag missade en av mina idoler - Hannes Hopf - som tydligen var i Stockholm! Attans! Jag fick dock träffa en hel del andra trevliga människor. Tomas Antila, Andreas och Diana.. - alltid lika kul att se gamla Mangakai-are. Joakim Gunnarson - en viktig f.d. ankist och Hedvig - som jag fick träffa för första gången. En gammal kärlek kom dessutom förbi SeF-bordet och log lika vackert som vanligt... En massa nya kärlekar fick man på mässan... inte minst en massa fanzin. Jag kom som vanligt hem med fanzin i högar och väskor. .. och ändå fick jag inte tag i alla jag ville ha.. Några hann ta slut.. och andra hann inte fram i tid till SPX. Jag kommer ändå att läsa fanzin i ett par veckor i alla fall. Alla skall så småningom in i Seriewikin, och några kommer att hamna här.

Seriefrämjandets styrelse hade ett informationsmöte. Det hade kanske varit bra om det kommit fler aktiva och lyssnat. Vi fick faktiskt nyttig information om vad styrelsen håller på med... och de började med att be om ursäkt för saker de gjort fel. Visserligen för sent, och kanske i fel forum, men det är positivt att det kom.
Det är väl ingen hemlighet att de få aktiva som finns har så mycket att göra att de inte hinner vara styrelse riktigt. Speciellt gäller det Fredrik Strömberg som faktiskt inte hinner med att vara ordförande för föreningen (enligt min mening då), men den nuvarande styrelsen har tydligen redan blivit medvetna om det och jag tror inte någon på mötet inte höll med om allting i sak. En positiv nyhet är annars att revisionsbyrån SeF anlitar har föreslaget en totalrevision av stadgarna.. En välkommen nyhet! Kopplar med det med en total revidering av hur styrelsen skall arbeta i framtiden så kanske man kan få den här föreningen på fötter.

Det som var synd var att det inte riktigt var läge för kritik. Det var ett informationsmöte och inte ett öppet debattmöte. Inte läge ett riktigt ställa styrelsen mot väggen. Jag fick i alla fall framfört att jag har en massa kritik som de skall få höra förr eller senare.. och de erkände att de begått en massa misstag.
Jag hoppas utrymme för mer debatt inom föreningen dyker upp snart. kanske till årsmötet i Malmö med lite tur.

Jag uppmanar i alla fall alla medlemmar i SeF att åka till årsmötet. Är det några från Stockholm (eller på vägen mellan hufvudstaden och malmoe) som funderar på saken så kanske vi kan få ihop en gruppresa? I alla fall så ser jag det som en mycket viktig tidpunkt i föreningen just nu... Det kan till och med vara så att detta årsmöte är en vital punkt... Så varje medlem som önskar att föreningen skall bli mer aktiv och som ställer upp på SeF:s syfte: kom med till Malmö!

Det är dags för de vanliga medlemmarna att visa upp sig nu! Att visa att allt inte rör sig kring pengar, havererade forum, rättshaverister och personangrepp!

Som medlem har man ett visst ansvar... annars kan man lika gärna hoppa av och bli prenumerant i stället... With great power...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar