Karl-Alfred.. piratkopierad?

Här är ett litet klipp ur den kinesiska filmen Li san jiao wei zhen di yu men (1977), i Sverige kanske mer känd som Dragon Lives Again; en s.k. "Bruceploitation"-film, dvs. en film som handlar om Bruce Lee som ett sätt att dra in cash på Kung fu hjältens död.Nu är ju det här med lite udda gästframträdanden inte så ovanligt i Hong Kong-rullar, jag kommer ju osökt att tänka på Jackie Chans Street Fighter-parodi i Sing si lip yan (am. City Hunter, 1993)

Nåja, Karl-Alfred och Bruce Lee är ju inte de enda udda gästerna i den här filmen, andra figurer som dyker upp är: Gudfadern, Emanuelle, James Bond, Clint Eastwood (!) klädd som sin ensamme Cowboy ur Sergio Leones filmer, Exorcisten (dvs. Father Merrin, Max von Sydows gamla rollfigur), Dracula, Zatoichi och Kwai Chang Caine.

Tilläggas kan att filmens "Bruce Lee" även uppträder i ett par av den riktige Bruces rollfigurer som t.ex. "Kato" från TV-serien Green Hornet (1966–1967), tyvärr har den här skådespelaren inget av Bruce Lee's filmnärvaro och coolness... :-(

Okej.. här kommer en liten bonus då... Jackie Chan som Chun-Li ur Sing si lip yan (1993).
P.S. Lite Trivia:

  • Kommissarie Closeaus kinesiske betjänt är så klart uppkallad efter Bruce Lees rollfigur i Green Hornet.
  • TV-serien Green Hornet hette The Kato Show i Hong Kong.
  • Bruce Lee sade en gång i en intervju att han blev vald till rollen som Kato bara för att han var den ende sökande kinesiske skådespelaren som kunde uttala "Britt Reid" (Green Hornets alias).
  • Enligt TV-serien (som gjorde en crossover med den gamla Batman-serien) så kände Britt Reid och Bruce Wayne varandra och var barndomsrivaler. Vad säger DC om den kopplingen i nuvaranda universum? ;-)
  • 1 kommentar:

    1. Fånigt nog är killen som spelar Gudfadern mycket mer lik Bruce Lee än huvudrollsinnehavaren... :-(

      SvaraRadera