Uppcon: Dag 3

Sista dagen på Uppcon för Staffars Serier. En hård, men givande helg har det varit. Det har gått bra, men den lymmel som snodde vår pirra skall veta att på domedagen skall vi alla vägas på våg.

Kön var lång när de började släppa in, och folk formligen strömmade in. Tältet var fullsatt nästan ända fram till slutet.

Våra grannar (SF-bok) hade gett upp och gått hem. De överlät hela söndagen till oss.. Vilket vi inte kunde klaga på, då det var en fantastiskt bra säljdag.Jag tror det var ett misstag att inte stå där på söndagen trots att det är en kort dag. Allmänheten hade tillträde till Vaksala torg och handlartältet. Många kunder frågade efter Svensk manga, och eftersom SF-bok hade gått hem så blev det Uppsalas egen Stolthet - Seriezonen - som fick försvara den svensköversatta mangans färger. Synd att de gick hem.. De tre prinsessorna som de hade i sin monter på lördagen gjorde stor succé och jag hörde många positiva reaktioner. Nå, Staffan? Blir det Staffan och Staffar som Dirty Pair nästa år? .. och Håkan som Kiki? I så fall lovar jag att komma som Porco Rosso... :-)

Jämnt tryck vid YAOI-bordet... Kunderna slängde sig som vargar över de vackra pojkarna och deras tragiska kärlekshistorier framför Emma, vår YAOI-expert. Faktum är att YAOI-bordet hade högt tryck hela helgen.. Ända fram tills vi började plocka ihop dem. Figurerna gick bättre i dag på söndagen. En liten figur-rea gjorde slut på en mängd gamla godingar som hängt med några år. Men under helgen så har en hel del hittat glada köpare som handlade en länge eftersökt figur till fullt pris. Många komplimenterade oss för att vi hade ett urval som avvek från alla andra.


Mycket fanns att köpa. Nästan alla hade stackat upp med one-piece-prylar. Här har vi Coppa/Chopper, läkaren/renen i serien One Piece. Så skall man döma av vad som fanns till salu så är One-Piece fortfarande hett. Andra saker jag lade märke till: Kingdom hearts, Naruto, Totoro, Hello Kitty... Allt säljer fortfarande. (Studio Ghibli är alltid populära..) Dagens överraskning: One-piece-plyshfigurerna var © Disney!!!

Vi pratar ankism här!


Cosplayarna kom så klart förbi i stor mängd... Kom det en ängel förbi? Är det inte en ovanligt kattlik ängel? Nåja.. vi säljer Hello Kitty för 150 kronor styck... Se där - Inu-Yasha och Kagome tittar på figurer...


Lite fanservice - Yuri action - till våra kunder som kom och förgäves frågade efter Yuri-manga. Tyvärr! De få vi hade gick väldigt fort. Dels "Voices" som är otroligt bra, och dels så sålde vi Maka-Maka till en orakad yngling med glitter i ögonen och pengar på fickan.

Vad sade fotografen? - "Mer tunga, mer tunga!"

(Inte konstigt att vi säljer så bra med sådana medarbetare. Snacka om att ge allt för att sälja...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar