Kalle Anka & C:o nr 26 - Gottfredson


Jag har just fått Kalle Anka & C:o nr 26/2008.

Jag lade precis en prenumeration på blaskan (min första sedan... eh.. 1982) och jag måste säga att jag annu inte ångrar mig... Det här numret har flera saker som är intressanta. Förutom en ungdomsbild på Kiera Knightley (känd från Disneys Piratfilmer) så får man här läsa (för första gången på Svenska) "Dr Oofgay's Secret Serum" eller "Doktor Stollbolls sällsamma serum" i Stefan Diös översättning som är detta nummers följetongsserie.

En gammal klassisk Musse Pigg-serie som gjordes av både Gottfredson (skisser) och Taliaferro (tusch) i samarbete. Bara det är värt att höja på ögonbrynen för.

Historien är kodad ZM 006 i INDUCKS om någon undrade.

En annan fin serie är Stål-Kalle möter superskurkarna som är gjord förra året av Giorgio Salati, Riccardo Secchi och Roberto Vian. Speciellt Roberto Vian är värd att notera då han har anlag för att bli en riktigt stor ank-tecknare om han fortsätter att utvecklas. Dock ritar han i en ganska typisk italiens stil som kan göra att han försvinner bland alla italienska dussin-tecknare. Översättare är Kaija Olausson enligt marginalmullen på första sidan, och utan att kunna läsa originalet så är jag helt nöjd med språket i serien.

Nästa stora skräll är en väldigt fin Ank-serie av ingen mindre än Paul Murry. "En Ädling bland ankor" i Axel Norbecks eminenta översättning. Det känns lite ovant med Ankor av Murry, men det är nog därför som denna serie är väl värd att notera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar