Misc.

Här är något jag borde pushat för för länge sedan. Sara Berntsson som gjorde den fantastiska "Otaku" står även bakom fanzinet "Misc." Misc består av fyra tidigare opublicerade serier. Den är mycket läsvärd, och om "Nicola" var en av Sarahs första serier så är det fantastiskt. Kanske skulle behöva poleras lite både i manus och bilder, men det är bättre än vad en del gör som blir publicerade i USA. Det märks dessutom att Sara utvecklats efter det här... De tillkortakommanden som den här serien visar prov på finns t.ex. inte alls i den senare publicerade "Otaku". Den självbiografiska serien "Skitsnack" är ett nytt mästerverk. Här klaffar nästan allt. Fortfarande lite valhänt, men grafiskt snyggt, och handlingen är duktigt gjord.

Det här fanzinets i mitt tycke svagaste serie är "ChocoHood", som är ett försök till webb-/strippserie. Figurerna är kanske lite väl statiska och manusen är inte så roliga... Poängen missas i nästan alla de strippar som finns me di det här fanzinet. Serien känns som en nedtonad Deathpiglet utan slutpoänger. Poängerna är nog tänkta att vara absurda snarare än slagfärdiga, och där missar de målet. Slutresultatet blir inte riktigt bra. Lite synd. Där behövs nog ett nytt helhetstänk.

På det hela taget ett läsvärt fanzin och väl värt pengarna. Gillade man "Otaku" och är intresserad av Sara så skall man definitivt skaffa "Misc", om inte annat för att se ett annat perspektiv på Saras serier. Tre kanelbullar av fem möjliga måste det här fanzinet få.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar