Kalle Anka & C:o nr. 27 - Barks och myror..

Det här numret har inte så mycket roltgt i sig. Det tråkigaste numret sedan jag lade en nyprenumeration. "Dr Oofgay's Secret Serum" eller "Doktor Stollbolls sällsamma serum" i Stefan Diös översättning (del 2 av 3) är detta nummers följetongsserie, och den är ju lika intressant som när jag läste förra numret av tidningen, men där slutar det också. Första serien är "Regnmakaren" (orig. "The Master Rainmaker") av Barks i Norbecks översättning. Det är dock en av de mer repriserade serierna, så den har jag redan sett... flera gånger. Den är i och för sig trevlig, men ingen höjdare. Barks följs av en fånig Strutshistoria som är ganska intetsägande och formelartad, skriven av Paret McGreal. Inte ens Diös översättning förmår lyfta denna serie över det mediokra. Nästa serie är en gräslig myr-serie som går åt, jag vet inte vad... Skriven av Paret Block och tecknad av Patrick Block själv så.. tja... när Don Rosa pratade om "Moonlighting BBC hacks" så måste ha ha menat paren McGreal och Block. Okej, de är faktiskt amerikaner, men deras historier är generiska, tråkiga och totalt utbytbara. Dussinvara. I den här fåniga myrserien så får till och med Kalle låna Gröngölingsboken att läsa i under mer än en timme... Något som ju varenda ankist (och Disney-läsande knatte) vet inte skall gå. Jag förstår inte varför inte Diös bytte ut "Gröngölingsboken" mot "Lindkvists Myrhandbok" eller något d:o, men jag antar att hans sinne var förstört av att tvingas läsa denna och den föregående historian. Tråkigt, tråkigt och tråkigt!

Sedan får vi en gammal varg-historia av Gil Turner. Inte en av Gil Turners roligaste precis... Stora Stygga vargen kan ju inte vara SÅ mesig.. En varg bortjagad av prärievargar? Det är ju löjligt egentligen... och vad har alla kortfilmsdjuren i denna varghistoria att göra? Nej, inget lysande verk från herr Turner precis. Han skulle hållit sig till piratfilmer.. :-)

Det är egentligen fånigt att ensidan av Taliaferro och Bob Karp skall ensam vara bättre än fem av sju historier i det här numret... För innan fortsättningsserien så blir vi återigen nedtryckta.. Den här gången av holländare... De Graaf och Mau Heymans har i och med "Bil med lånta fjädrar" gett oss ytterligare en historia som vi läst förut... många gånger.. ibland av Barks, Ibland av italienare... men samma historia.. igen... De små löjliga detaljerna och de uruselt tecknade ankorna hjälper inte... Det här är trååååkigt. Ja, hela numret är faktiskt tråkigt... Förutom de gamla strippserierna så är det här numret inte läsvärt alls.

Till råga på allt så är det en stor och otymplig leksak med som förstör tidningen i tidningsstället.

Köper du lösnummer och inte läser Gottfredson-följetongen så rekomenderar jag köp av Musse Pigg & C:o i stället... eller kanske Knasen...

1 kommentar:

  1. Rättelse.. "Moonlighting BBC Hacks" är ett citat av Geoffrey Blum och inte Don Rosa.

    Jag är hemskt ledsen och ber både Geoff och Don om ursäkt!

    SvaraRadera