Seriegatan på Drottninggatan!

I morgon så smäller det! Om du befinner dig i Stockholm, så kom till Drottninggatan någon gång mellan 10:00 och 16:00, för då är det det årliga arrangemanget "Världens längsta bokbord". Ja, hela drottninggatan förvandlas den här dagen till ett enda stort antikvariat. En del av bokbordet - precis vid kulturhuset - kallas för Seriegatan och det är där jag kommer att jobba i morgon den 16:e Augusti!
I år läggs särskild tyngdpunkt på alla de seriefigurer som fyller jämnt.
Bland annat uppmärksammas Tintin 80 år med 12 timmars maratonteckning. Dessutom happenings varje hel timme, möjlighet att träffa serieföreningar och inte minst att handla serier!

Det kommer också finnas chans att köpa fanzin och böcker ur Seriefrämjandets utgivning. Per Demervall från Demervalls förlag kommer att ha ett eget bord på annat håll i år, och Staffars Serier kommer också att vara där och sälja!

En mängd serietecknare komemr man att kunna stifta bekantskap med också, eftersom en hel del av de Stockholmsbaserade tecknarna kommer dit för att delta i
"Tintin i Stockholm, 12 timmar serier". "24-hour comic" har blivit ett populärt inslag på seriefestivaler runt
om i världen, en seriehappening där deltagarna skapar en tjugofyrasidig
serie på 24 timmar. Här satsas det på en "halvamara", dvs. kollektivt serieskapande under tolv timmar.

Vi får se om jag får några trevliga bilder att langa upp på bloggen, men eftersom det är utomhus, och lite osäkert med väder och vind så vågar jag inte live-blogga...

Kom dit i stället! Alla som gillar serie.. Ja, alla som läser böcker och som befinner sig i Stockholmsområdet... Kom dit!

3 kommentarer:

 1. Okej...
  hur FAN kan jag ha missat detta?!

  Jag ska då alltid lyckas gå miste om tehh shit =__=;
  Är detta någonting som händer varje år / ska hända varje år eller en engångsförteelse?

  SvaraRadera
 2. Bokbordet är inne på sitt... artonde år i alla fall. Seriegatan är bara andra året, men vi har tänkt att det skall återkomma varje år! :-)

  SvaraRadera
 3. Då ska jag fan vara beredd nästa gång! Men det är en gyllene grej att följa upp tycker jag. Går man genom drottninggatan kommer man inte kunna missa det vare sig man vill eller inte, vilket är perfekt!

  SvaraRadera