Star Trekking across... eller Trucking?

Ja, jag har fått tag i complete "Ace Trucking Co"! En av mina favoritserier från den brittiska 2000 AD så är det skoj att åter får göra bekantskap med Ace Garp, GBH och Feek - besättningen på Ace Truckings rymdskepp Speedo Ghost!

Serien utspelar sig i Dredds värld, men långt, långt bort från jorden.. Långt ute i rymden där armador av fraktskepp luggar runt med sina laster... och Ace Garp är en av de kändaste av dessa fria äventyrare. :-)

En riktigt bra humoristisk Sf och äventyrsserie helt enkelt. Två volymer så har du fått alla Ace Trucking Co-historier. Några volymer till så kan du skaffa Strontium Dog, Spazz, Halo Jones, Judge Dredd eller några fler av några av de bästa brittiska serierna någonsin!

2 kommentarer:

 1. Är detta någonting man bör känna till...?

  Har inte hört om det. Är det något typ startrek aktigt??

  SvaraRadera
 2. Hmm.. Tja.. det var en svår fråga faktiskt. Jag tycker ju det eftersom det är en väldigt klassisk serie (för mig) tillsammans med den mer kända Judge Dredd och Strontium Dog. Den representerar en bit av den brittiska tidningen 2000AD när några av världens bästa serieskapare fortfarande jobbade där.

  .. och jag tycker väl att man i alla fall bör känna till en serie som är gjord av Alan Grant, John Wagner och Ian Gibson om man är lite serieintresserad... men, så klart, serievärlden är ju så bred att man inte kan känna till allt och om man mest är intresserad av t.ex. Kalle Anka så är kanske inte Ace Trucking Co något som man måste känna till.

  Det är kanske lite Star Trek-aktigt, men mycket smutsigare. Serien handlar i grunden om Ace, en rymd-"trucker" som fraktar gods från rymdhamn till rymdhamn. Men han drar sig inte för lite smuggling, råkar ut för pirater, kommer i delo med polisen och gangsters på olika planeter. Allt under en klassisk 2000AD-ironisk humor.

  Om man inte är ensidigt insnöad på något speciell genre så tycker jag att den i alla fall är värd att kolla in ett par avsnitt av.

  SvaraRadera