Julresan...

Den fjärde favorit-jul-serien jag skall dela med mig av är en till av Carl Barks, nämligen "Julresan", eller i original "Search for Cuspidora".

I korthet så handlar historien om en jul när Joakim drar iväg Kalle och Knattarna att leta efter en sjunken båt Gullankan (Gullankia i senare översättningar) över självaste julen. Knattarna klagar ju över att jultomten inte kommer att hitta dem i en ubåt, och Joakim försöker trösta dem emd att "presenterna ligger under granen när ni kommer hem nästa vecka". Det hjälper dock inte.. När de kommer fram till den väntade vrakplatsen så vimlar det va bärgningsfartyg och Joakim blir allt mer frustrerad och rädd för att någon av dem skall hinna före honom till skeppet. Dock veknar hans hjärta närhan får ett julkort av knattarna till frukosten så han drar iväg femtio sjömil bort och tar emot en sändning från ett av sina flygplan. Det är julklappar till Kalle och Knattarna!
Dock visar det sig att skeppet inte ligger där det rapporterats, utan där Joakims ubåt hämtade julklapparna i stället, 50 mil från den förmodade vrakplatsen.

"Julresan", orig. "Search for Cuspidora" av Carl Barks, 1955. Ursprungligen publicerad i Walt Disney's Comics and Stories nr 172. En tiosidorshistoria. Historiekod: W WDC 172-01.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar