Min (tredje) teburk

Min tredje teburk är spritt ny! Jag köpte den bara för någon vecka sedan på min lokala konsumbutik. Det är deras nya "retro"-stil, och den måste jag ju ha!

Det är en retroversion som skall föreställas den gamla klassiska "blåvitt"-serien av enkla butikens varor, men med kvalité. Ett fantastisk koncept på sin tid, med en stram, men lättigenkännlig design. Jag tycker att man skulle kunna lansera den igen. Billigt av bra kvalité. Billigt utan att vara sekunda varor som kompromissade med smaken. Jag kommer med glädje ihåg den blåvita lätt-ketchupen.. Inga sötningsmedel, utan bara mindre socker... och fortfarande esxcellenta tomater! ... Vilket gjorde en mycket god ketchup.

I denna burk har jag direktimporterat starkt svart Green Label-te från Tanzania. Det skall alltid kokas mycket starkt - nästan som tjära, svart som synden, och en stor mängd honung för att det skall bli perfekt... Dricks med fördel ur espressokoppar då det blir ett så starkt och sött the att dessa koppar passar alldeles utmärkt om teet tillagas på rätt sätt.

1 kommentar:

  1. Den tesorten lät spännande! :D Jag minns Blåvitts glass, de hade en melonsmak som var helt underbar.

    SvaraRadera