Den stora seriedebatten!

Nu är det många som har åsikter om vad för serier som är "bra" och vilken typ som man skall satsa på. Vissa tycker att man skall satsa på strippserier för att av de i Sverige som kan leva på serier tror jag att de alla gör strippserier (Kellerman, Mortimer, etc. Även om de nog i praktiken lever på sina album...) andra tycker att det är helt förkastligt och att det enda som gäller är är serier av Galago-typ. ... och ytteligare folk vill bara läsa superhjälteserier. (.. och mitt i smeten så finns självklart manga-nördar och manga-hatare mfl.)

Det finns alldeles för många elitister som har för mycket att säga till om enligt min mening. Det får sitt uttryck i åsikter om vad Seriefrämjandet skall ägna sin verksamhet åt och vad Bild & Bubbla skall skriva om. Hmm.. på något sätt så passar Lise Myhres debattinlägg från gårdagens nyheter in på vad jag tycker om det i dag.

Fast man kan byta ut "strippserier" i exemplet mot "manga", "svenska serier", "superhjältar", "yaoi" eller vad du vill...

Fördomar fördummar... även i serievärlden.

2 kommentarer:

  1. Så vad har du emot serier om min rumpa?!!!

    SvaraRadera
  2. Har du några så langa fram dem då. Jag vet folk som gärna läser om Ola's rumpa.

    Jag funderar själv på att ge ut ett par fanzin, din rump-serie passar fint i den tidningen... speciellt om jag trycker den på dass-papper. ;-)

    SvaraRadera