Ny reklamserie

Joakim Lindengren har gjort det igen. En ny reklamserie för Burger King har dykt upp i morgontidningen City. Det är en humorserie med titeln "Hampus och Börje" där två personer i gammal "spara och slösa"-stil råkar ut för dråpligheter, fast med hamburgartema. Den ene håller hårt på Burger King (spara) och den andre försöker andra vägar (slösa), och självklart vinner Börje varje gång. I dagens tidning drar Hampus (slösa) i väg Börje (spara) till konkurrerande hamburgerrestaurangen Fritz.

Nu är det ju svårt att recenser en serie efter bara två avsnitt (i dag tisdag och i torsdags), och än svårare blir det att recensera en reklamserie då den har vissa begränsningar andra typer av serier inte har. Vad jag kan säga nu så är den dock riktigt bra. Två skämt har jag läst hittills, och de är i gammal god Lindengren-stil. Det märks att vi här talar om en proffessionellare Lindengren än senast jag läste hans reklamserier (för herrtidningen Aktuell Rapport) och den är minst lika bra som de ordinarie serierna som publiceras i City.

Dagens slangord, etc.:

  • -P? – "P"-konventionen. Man ställer en fråga genom att lägga till ett "-P" efteråt. Besvaras med T (ja) eller NIL (nej) Ex: "MatP?" = Har du lust att följa med ut på en bit mat?
  • Farbror Blå – Polisen. Ex: "Lägg av med de' där, eller jag ringer farbror blå!" = Var vänlig och sluta upp med detta ofog eller så tvingas jag kalla på polisen!
  • 150-Ohmare, Dammsugare – Ett litet bakverk, oftast kallad Punchrulle eller Arraksrulle på konditoriet. 150-Ohmare efter färgerna brun-grön-brun som på en resistor i elektroniken betecknar just 150 Ω.
  • Kanelbulle, Alfaslang – At- eller på-tecknet "@" (kommrsiellt at-tecken).
  • Kissemiss, katt – Beroende på sammanhanget kan det betyda antingen Et- eller och-tecknet "&" eller bokstaven "Q".
  • Brädhög – Nummertecknet "#".
  • CC, Hackerwasser – Coca-Cola.
  • Imponans, Imponansfaktor – Imponerande, något som gör andra avundsjuka. Ex: "En 82-tums färg-TV har en otroligt hög imponansfaktor." = Om du köper denna TV-apparat så kommer alla dina kill-kompisar att bli avundsjuka på dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar