Spådomar eller spioner? Årets julbok!

Okej... Nu vet jag inte om ni kommer ihåg (eller ens läste) det jag skrev om förra årets Kalle Ankas Julbok från SEMIC. (I så fall så kan ni läsa den här!)

Nu har jag i alla fall precis införskaffat 2009 års julbok.
Den innehåller inga repriser den här gången. I alla fall inga repriser som gått de senaste 30 åren. Nej, nu börjar man med söndagssidor från 1942 och 1943 kronologiskt!
Det är ett otroligt jättelyft. Äntligen har man tänkt till lite. Om de fortsätter den här satsningen så är det precis det jag frågade efter förra året. Jag rekommenderar alla att köpa julboken, för här är väldigt sällsynta söndagssidor av mästaren Al Taliaferro från seriens storhetstid. Ett mycket bra köp, då materialet är svårt att få tag i och inte har publicerats på mycket länge.

Jag vet inte om SEMIC läste vad jag skrev för ett år sedan, men oavsett så uppmanar jag alla att gå ut och köpa detta album och bevisa att kvalité lönar sig!

Skall man kritisera den här utgåvan så måste man då påpeka att det är lite dålgit tryck i vissa sidor, men det beror säkerligen på att det inte finns några bättre original att tillgå utan att lägga ner mycket pengar.

Kalle Ankas julbok är traditionellt sett en produkt som levereras mer eller mindre färdig från Bulls och som SEMIC trycker upp ganska billigt. Så bättre än så här kan vi inte förvänta oss... men det betyder inte att jag är missnöjd! Tvärtom så är det här ett fantastiskt fint innehåll som ger mersmak.

1 kommentar:

  1. Ett av problemen med julboken är att det är ont om dateringar på avsnitten i boken. Detta kombinerat med att serierna kommer i oordning, inte alltid är från 1942-43 (se t.ex. sid. 5: serie från 16 november 1941) eller inte ens är söndagssidor (se sid. 39: dagsstrippar från 2 mars, 16 februari och 28 februari 1940) gör att det är väldigt jobbigt att lägga in den i Inducks...

    SvaraRadera